Followers

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Monday, April 18, 2011

kerana tulisan bawa binasa

Assalamualaikum wbt...


horm...tentu korang pelik kenapa tajuk aku arini camniekan. ini berkaitan dengan seorang blogger baru yang telah agak menhavockan dunia blog dengan mengutuk gurl2 kat kelantan.

Aku pon terbaca bila member post blog gurl nie kat pesbok. memang terus glamor blogger tue. aku baca apa yang dia tulis n agak terkilan dengan kata-kata tersebut. aku memang x setuju dengan apa yang dikatakan.

walaupun aku bukan anak jati kelantan, tp bapak aku still orang kelantan. bagi aku ok jek semuanya. walaupun baru berpindah kat sana, tp diaorang boleh jek terima family aku. kawan2 aku kat sana pon berbudi pekerti. mana ada masuk umah aku x bagi salam.

ish2..aku rasa blogger tue perlu berfikir sebelum menulis sesuatu perkara. jaga sensitiviti orang lain. walau x suka manapon kita dengan seseorang jangan terlalu open untuk berkata2.

aku sudah merantau banyak negeri. semuanya mempunyai adat dan adab yang sama. pokok pangkal hati kita. kalau kita pandai membawa diri, kemana2 pon orang akan sukakan kita.

nie hanya pandangan aku saja. jangan mengutuk sesama kita tapi bersangka baiklah sesama insan.


pikir-pikirkanlah....:)

6 comments:

.m y z. said...

dlm byk2 ngeri, sy tgok gadis klantan paling sopan. ckp pun lembut je..

ilham_un said...

myz:mana2 pon sama myz.terpulang pd individu tue.saya pon ramai jek kawan2 luar yg baik2 tau.hehehe.
camtu gak member2 kat klate.

hani@debumelukut said...

first of all tq untuk pujian dr m y z tu..tapi tak semua begitu. mcm ilham kata lah, sama saja kat mana pun..
ilham, salam kenal dari kakak kelantan.
kak hani.

Eyrique Ettiqazz. said...

kalau x faham adat dan buday itu la jadinya,misunderstanding dan terus buat tuduhan secara melulu.

slm perkenalan,cantik header...lain drpd yg lain..x tipu okeh..

Mr iZzo (^^,) said...

saLam kenaLan...dr segmen gegar gegar! huhu nice blog!(^_^)

sudi2 lah lawat kiter plak ye


http://themrizzo.blogspot.com

sumanje said...

Salam ziarah…
Jemput singgah di blog baru Sumanje
Tentang Malaysia
Terima kasih atas kunjungan anda
Semoga Ceria selalu dan happy blogging
Dari ~~~SuManje~~~~~~~~~…………………

:)..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

cinta (1) contest (4) family (18) food (1) freindz (10) holiday (4) kehidupan (76) kenangan (47) kesihatan (1) lucu (1) mood (33) music (1) picture (15) sahabat (2) segmen B.A (16) study (2) video (6)

semekar nyanyian