Followers

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Friday, April 01, 2011

kita tawan puncak Broga Hill

Assalamualaikum wbt...



nak relese tensen punya pasal + sesaje nak buang masa walau keje banyak, aku n member2 buat plan tiba2 nak pg broga hill. walaupun x pernah pergi, sanggup google n tanya 2,3 orang member yang da pernah pg tempat tue.

apa yang menarik kat situ???? hehhehee.nie dia ckit maklumat yang dikorek dari makcik google.

Bukit Broga, or Broga Hill, is located near Semenyih, about 40 minutes away from Kuala Lumpur. Its real name is Bukit Lalang, refering to the thin and long species of local grass that grows abundantly on this hill. It can be reached a short distance after the University of Nottingham, where the entrance trail starts from an oil palm estate facing a rabbit park across the road. Its easy accessibility means that there are many visitors on the weekend.

Broga Hill is not tough to hike and it takes roughly 30 minutes to reach the first lookout point. There are about 3-4 of them, each with slightly different view and the further you go, the higher it is, obviously. Mosquito is a nuisance there, so it’s good to be prepared with insect repellant. Although the hike is short, you may be surprised with the amazing view, which looks as if you are quite high above sea level.

perghhh..speaking siot sebab dalam google tulis camnie.hehehehee. kat bukit broga nie memang terkenal lau nak tengok matahari terbit. memang cun n sesuai la nak cari ketenangan jup.

so nak tau betul ke tidak tunggu aku pergi dulu n survey. doakan aku selamat pergi n balik yer.

ayuh kita tawan puncak broga hill

pikir-pikirkanlah...:)

9 comments:

Citarasa Rinduan said...

wah!!! bercuti
bestnya.......
kak doakan awak jadi pi yer...

PS: nanti boh gambor banyak2 dalam entry tu...kak ayu tunggu

mamawana said...

Assalam,

Ramai habaq kata kat atas Bkt broga tu sgt cantik waktu mentari pagi naik menyinari alam...

ilham_un said...

kak ayu:okies...insya"allah.
time kasih atas doa itu..kak ayu memang terbaik la,,,,hehhee

mamawarna:nanti kita tengok yer..kita snap gambar banyak2.hheheh.

Mohd khairul anuar said...

pernah juga naik broga, 30 mnt je ke atas..naik pagi, tapi hujan, tggu hujan berhenti baru dpt naik, dn matahari ufuk pn xjmpa dh..hehe.. time tu dh kul 8 lebih...

kalau naik skdar sje2, agak best la, tp kalau naik tuk cabaran, cam xbrape best sgt kan..

by : k.anuar

Mohd khairul anuar said...
This comment has been removed by the author.
qucachahir said...

teringin sangat nak pegi broga hill nie..
thankz singgah bloh kite.. :)

ahmad endo said...

alamak...memang macam bestlah kalo dapat hiking tu

manueng said...

have a great time...amek gamba byk2 then letak kat blog nih =)

ilham_un said...

gambar2 akan diupoad..hehehhee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

cinta (1) contest (4) family (18) food (1) freindz (10) holiday (4) kehidupan (76) kenangan (47) kesihatan (1) lucu (1) mood (33) music (1) picture (15) sahabat (2) segmen B.A (16) study (2) video (6)

semekar nyanyian