Followers

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Friday, July 01, 2011

keje oh keje

Assalamualaikum wbt

Bangun jek dari tdo aku cbuk terpikir pasal keje. bila orang nak panggil temuduga, bila aku nak mula keje, keje ape aku nak buat, keje apa aku nak cari...atoi sakit kepala bila memikirkan pasal kerja nie. patotlah ramai sangat graduan menggangur, mungkin disebabkan pasaran kerja yang x cukup, memilih kerja, education x sesuai ngan keja atau memilih kerja..horm... aku sendiri pon konfius bila memikirkan.

baru setengah bulan duk kat umah, aku da macam cacing kepanasan duk mikir pasal kerja. walaupon belum lagi konvo, tp sekurang2nya aku nak gak keja part time untuk ickan poket aku nie. yela..da puas susahkan mak ayah time belajar, ingat lepas abis nie try la usaha cr keje sendiri lak.

tapi, serius bukan senang nak cari kerja. macam2 berlegar dalam kepala otak aku sebelum nak keje walaupon part time. pes nak keje jauh2 dari umah kena pikir pasal umah sewa, wit makan, pengangkutan, jauh pada mak ayah, second, lau keje kat umah, memang susah la coz kawasan aku nie nak cr keje pon agak sukar, kena kuar ke kawasan bandar ckit, third, nak tinggalkan mak aku sorang2 kat umah lak, walau abah aku ada, tp mak aku xde kawan berbual. at least bila aku ada kat umah ada gak kawan dia gadow2...wahahahahahaa.

bila pikir2 kan senang bila jadi anak orang kaya...petik jari jek duit turun dari langit..wakakakaka. ala, cam x bersyukur lak an. at least x kaya pon.. tp kaya ngan kasih sayang da memadai bg aku.

berbalik pada keje lak..aku kena gak kuar cr keje untuk settlekan semua bayaran time aku nak konvo nanti. tak kiralah kilang ker, kerani ker, cleaner ker..janji keje halal...cewaaaaaaaaaaah.hahahahhaa.

chayo2 cik ude....semangat untuk cari keje yer.




pikir-pikirkanlah....:))

2 comments:

G3-lina said...

semoga anda berjaya jumpa kerja yang best!! amin

ilham_un said...

thanks yer...hope kamu juga succes dalam kehidupan..:))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

cinta (1) contest (4) family (18) food (1) freindz (10) holiday (4) kehidupan (76) kenangan (47) kesihatan (1) lucu (1) mood (33) music (1) picture (15) sahabat (2) segmen B.A (16) study (2) video (6)

semekar nyanyian