Followers

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Thursday, March 31, 2011

mat salleh x menjadi...:)

Assalamualaikum wbt



malam tadi aku teringat tempat aku makan chicken chop kat kolej tempat aku belajar nie. so ngan excited aku pujuk kawan-kawan aku pergi beli. dek kerana terliur ngan cta yang aku sampaikan diaorang sanggup batalkan pesanan makanan PASAR MALAM diaorang kat member kitaorang yang awal2 da chaw dulu.

sambil merempit aku cta lagi kat kawa2 yang makanan kat situ semua wastern food dan harga dia cukup murah. korang bayangkan spagetti add on chicken chop ngan harga rm6.80. banyak lak tue. so bg kami student nie teruja la kan...save budjet.hahahahaa.

sampai kat sane, kawan2 aku rambang mata nak memilih. so setelah berbincang2 aku pilih spagetti bolognise with chicken add on chicken chop. member aku yang lain ada pilih set chicken chop n double set chicken chop. murah la katakan....:)

sampai jek kat bilik elok jek azan berkumandang. so solat2 dulu baru feel nak makan tue ada. dah settle semua aku apa lagi, sekejup jek bedal semua tue. yang member aku nie lak, aku tengok bukan main lambat nak abiskan. aku tengok muka dia, ngan selamba dia perli aku, sedap lagi mee goreng abang smart tempat kita selalu beli kat pasar malam.

glup..tertelan liur aku bercampur sos black papper. aku toleh member sebelah, sedap tak?dia cakap sedap jek.. aku pon tersenyum sorang2. atoi..perut melayu betul kawan aku yang sorang nie. x kena ngan selera dia la nampaknya. sian n rasa bersalah lak kat kawan aku nie. lain kali aku xmor da requestkan mane2 tempat.kan x kena selera orang lain lak.

lima minit pastue, kawan aku balik dr pasar malam. aku suh dia try. dia pon sama jek ngan kawan aku yg tadi.pasar malam juga jadi idaman. tekak aku nie kot tekak buaya semua makanan sedap.hahahahahahahhaa.

p/s:aku lau pasal makanan semua sedap...:)

pikir-pikirkanlah....:)

4 comments:

fahmie firas said...

hehehe.. saya selalu ikut abg saye pergi starbucks.. tapi saye selalu bg taw dye.. mak punya kopi berkali ganda lagi sedap...
tekak saye sangat melayu..
kalau ke oversea, saya lah antara org melayu yg paling menderita.. hehe
naseb bek dah banyak malay foods abroad... nnt nk ase spegetti kat kolej awak...

ilham_un said...

hahaahhaa..ala saya pon tekak melayu.
tp sekali sekala x kisah kan kita mencuba.kalau sedap go on..
lau tak cari yang lain..
air tangan ibu memang semua sedap..:)
jemputla datang kat um nie..:)

Sal~ said...

Eccececeh! menci, ok!!!!!!!! makan di UM tak ajak i..muahahahahahahah..Eh bdw, tak nak ke ajak i tdo UM..awak dah final sem,tp sy tak jejak2 awak nyer Kolej..kekekekeke

ilham_un said...

sal:ek eleh...da berapa kali ajak.
dia asyik xmor datang.banyak sangat alasannya..datang jela yer...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

cinta (1) contest (4) family (18) food (1) freindz (10) holiday (4) kehidupan (76) kenangan (47) kesihatan (1) lucu (1) mood (33) music (1) picture (15) sahabat (2) segmen B.A (16) study (2) video (6)

semekar nyanyian