Followers

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Thursday, October 28, 2010

Penat Tahap Gaban....


Assalamualaikum wbt.

Penat tak tdo malam bagi menyiapkan editing untuk projek esaimen buku belum hilang lagi, dah kena edit balik sebab ada lagi kesalahan yang perlu diperbetulkan.Punya la sedey cos ingat da complete.huhuhu.

Kesian kat aku punya tukang lay out, terpaksa bertungkus lumus menukar kembali pages yang berubah sambil di bantu oleh ahli kumpulan yang lain. Terpaksa siapkan ari ini cos esok nak kena pergi library negara untuk dapatkan no ISBN buku tersebut.

Da siap semua betulkan kesalahan n edit apa yang salah, aku n member terus pi kedai untuk print cos nak kena bawak hard copy buku nie esok.

Sampai kat depan laptop n bukak folder, tiba2 abang print tue bgtau, pendrive member aku ada virus n xley bukak. Pergh..punyalah risau kitaorang n nasib abang tu ada software yang boleh tolong bukak folder tersebut.

Da siap2 print aku pergi balik kat ahli kumpulan aku berkumpul, tiba2 member aku bgtau bahan yang kami edit tadi, tak ingat nak save. Pergh...lagilah aku gabra cos xkan nak buat balik kan..keje gla la namanya tue.

Nasibla, tukang lay out aku da save satu copy kat pendrive yang kena virus tadi. Dengan tebal muka pi mintak tolong kat abang print tue sekali lagi. Nasib berjaya n terus aku save dalam pendrive. Thanks kat abang print tue sebab tolong n tolong kasi ceramah sekali agar len kali save esaimen tue kat banyak tempat...hehehee.

Da setlle semua, terus bergegas nak balik kolej. Tiba2 member aku tanya, file ko pegang tadi mana? Dah satu lagi masalah datang. Aku ingat member2 aku nie bergurau sebab memang diaorang kaki kenakan orang. Tapi bila masing2 memang muka serius, da sah aku tertinggal kat mane2 entah.

Aku da cuak gila...yela dalam file tue macam2 ada termasukla surat izin terbit karya yang aku simpan. Mane nak cr ganti lau ilang. Puas aku fikir n aku rasa tertinggal kat cafe time aku pi beli makanan tadi. Patah la balik pergi cafe tue n nasib kakak tue simpan.huhuhu.Lega cos jumpa.

Sampai jek bilik, aku tengok lak kain baju menimbun x sempat nak jemur tengahari tadi. Nak basuh senang jek campak lam mesin, nak jemur punyalah malas...huhuhu.

Da settle semua barulah aku terasa badan sakit n penat gla tahap gaban arini. Memang cukup2 menguji tahap kesabaran darah aku.

Fikir-fikirkanlah....:)

4 comments:

kiera syakirah said...

sabar akak..nasib baik jumpe balik file tue..ish2..mencabar tol ari ni..org pon penat gile..ngantuk dah ase nie..huhu...

ilham_un said...

wow..memang mencabar kiera.
selamat pagi kiera.
tdo ngan best tadi.hahahhaa.
ilang rasa semua masalah jup.
pla tdo dulu.....

kiera syakirah said...

kahkah..sabo je la an..hehe..tdo sampe termimpi2..memang selamt pagi pon..dah kol doblas lebih da pon.sok jangan x bangun plak...simbah ngan air panas kang..haha

ilham_un said...

okies.jangan lupe tejut k.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

cinta (1) contest (4) family (18) food (1) freindz (10) holiday (4) kehidupan (76) kenangan (47) kesihatan (1) lucu (1) mood (33) music (1) picture (15) sahabat (2) segmen B.A (16) study (2) video (6)

semekar nyanyian