Followers

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Monday, January 17, 2011

AKU INI WANITA

Masuk nie da 3 kali aku join segmen cik ben. Memang semuanya menarik dan membuatkan makin naik follower aku di sebabkan join segmen cik ben nie.Thanks cik ben sebab pandang blogger kecik macam saya nie.hehehehehe.

Segmen kali nie Kena cite pasal pengalaman jadi wanita.Kalau separuh2 wanita pon boleh kot.hahahaha.
Tapi bila cik ben suh cerita pasal rumah tangga berfikir gak aku. Memandangkan aku belum kawen n tak tau nak cerita apa so aku cita pasal percintaan la....:)

Kisah aku nie continue dari kisah cinta monyet aku.ececece.(Kiranya selepas aku frust ngan cinta monyet dulu la).Aku bekerja part time di sebuah cafe airport sementara menunggu result stpm. Aku kenal si Z melalaui pakcik dia. Pakcik dia nie lak aku panggil en. A iaitu supervisor merangkap ketua kat ctula. Setiap hari en.A mesti tanya pasal aku n suka sangat berbual dengan aku walhal aku pekerja baru. Kawan aku yang bekerja kat sana pon naik hairan kenapa dia baik sangat ngan aku.

Rupenya baik pakcik dia nie ada udang di sebalik maggie tomyam. Dia berkenan nak jadikan aku bakal anak sedara ipar dia.huahuahua. Bukan aku perasan k, tapi kenyataan yang di citakan oleh si Z selepas aku kawan ngan dia.Perkenalan aku ngan si Z nie bermula ketika aku da benti keje kat airpot tue. Satu ari, ada mesej masuk dari orang yg aku x kenal dan dia nak kenal ngan aku. Memandangkan aku jenis yang x suka balas no yg aku x kenal so aku ignorekan jek. Tanpa putus asa si Z nie col aku beberapa kali.

So aku angkat n tanya nak cari sape. Dia pon cakap la nak kenal aku.Mula-mula, aku agak marah, tapi memandangkan dia begitu bersungguh-sungguh nak kenal aku(statement tak menahan)so aku pon kawan la....Aku ngan dia x pernah jumpa n kawan lam telefon jek.(Panjang sangat cerita macamane aku tau dia anak saudara bos aku)Pendekkan cita, Selepas aku da tau dia nie anak saudara en. A, so aku memberanikan diri jumpa ngan dia. Alhamdulillah semua berjalan lancar.Sampailah satu peristiwa yang terjadi nie...aku tak tau nak salahkan sape.

Nie semua gara-gara selepas aku jumpa makcik dia.Isteri kepada pakcik dia nie la. Aku xtau mana silapnya. Selepas aku jumpa makcik dia, atas kehendak dia kononnya nak suh makcik dia kenal aku, hubungan aku ngan dia mula hambar. Dua minggu dia diamkan diri dari aku tanpa berikan aku sebab. Aku hanya berdiam diri n menunggu reaksi dia. Namum hampeh n aku mengambil langkah sendiri iaitu putuskan sahaja hubungan itu. Aku katakan padanya "saya awak boleh cari seribu pengganti, tapi makcik yang awak sayang tue hanya ada seorang sahaja di dunia nie.

Jangan risau, saya akan undur diri sebab saya tau awak lebey sayangkan makcik awak daripada saya. Simpan sahaja semua janji2 manis yang awak pernah lafazkan pada saya dulu untuk gadis yang makcik awak suka dan sampai sini sahaja hubungan kita. (setaun jek aku ngan dia..sobsobsobsob)


Nasihat ea?ek...Kepada lelaki-lelaki di luar sana, kalau betul kamu fikirkan dia sesuai untuk dijadikan calon isteri atau teman hidupmu, pertahakan lah walau ape pon yang terjadi. Buktikanlah pilihan kamu itu tepat. Jangan sesekali menabur janji tapi membiarkannya seperti duri...huhuhu.

Da baca kisah sedey nie..hahahaaa.aku x bekalkan tisu tau!!!!so sape nak join sila klik cnie

Fikir-fikirkanlah....:)

4 comments:

Abhamz said...

salam, tq krn sudi singgah kat Mazha 2010 slps singgah kat blog En Ben..

ilham_un said...

same2...:)

hamzah ian said...

segmen ni mmg menarik.. gud2..

ilham_un said...

mekaseh hamzah...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

cinta (1) contest (4) family (18) food (1) freindz (10) holiday (4) kehidupan (76) kenangan (47) kesihatan (1) lucu (1) mood (33) music (1) picture (15) sahabat (2) segmen B.A (16) study (2) video (6)

semekar nyanyian