Followers

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Wednesday, January 19, 2011

Datuk Aziz Sattar memang terbaik la..:)

Assalamualaikum wbt

Aritu entry aku ada cerita pasal dating ngan cik tesis kan. Nie sambungan kepada dating ngan cik tesis la. Tesis yang aku buat ialah pasal biografi Datuk Aziz Satar. Kenapa aku pilih dia ialah pes sebab aku suka tengok watak dia lam pelem2 P-Ramlie semua lawak gla,second sebab dia memang ensem dari muda sampai la nie, third dia memang peramah gila. So, dari kriteria2 yang ada inilah aku pon berminat nak tulis pasal dia.

Waktu aku second year dulu, aku pernah interview ngan dia pasal industri perfileman di Malaysia. Cara layanan dia n susah payah dia sanggup datang ketempat aku membuatkan aku rasa terharu. Yela,bintang filem tue, lagi2 gelaran Datuk. Ingat senang ke nak jumpa dia n ingat nak ke korang rasa dia layan aku student sengkek nie.hahahaha. Tapi, Datuk Aziz memang superb la, dia langsung x pilih orang n sanggup datang jumpa kitaorang waktu tue.

Bertitik tolak dari itula, aku terus bincang ngan lecturer aku n dia setuju untuk aku buat pasal Datuk Aziz Satar. Seperti biasa aku buat temujanji ngan dia n tanpa banyak alasan dia bersetuju selepas dia abis satu program di Johor. Seminggu jek aku tunggu n terus ley jumpa dia. Dan tempat yang dicadangkannya ialah kafe tempat aku belajar. Pergh..terharu aku, ditambah ngan ptptn x masuk2 so poning gak aku lau kena g hotel bintang2.hehehehhee.

Interview aku berjalan ngan lancar n maklumat yang aku nak memang dapat la kan. Gembira gila bila semua kerja yang dirancang berjalan ngan baik. Sepanjang interview tue aku asyik tergelak jek ngan lawak yang Datuk Aziz buat. Lebih membanggakan aku ialah, beberapa orang student asyik menjeling2 aku.hahahah, Yela, aku duk semeja ngan Datuk Aziz Satar tue.

Selepas lebey kurang dua jam, interview aku akan bersambung pada temujanji yang akan datang. Bukan senang nak korek pengalaman orang2 lama nie. Banyak perkara n banyak menda lain yang hendak diceritakan. Bak kata Datuk tadi "20 tahun takkan abis cita pasal bapak".Aku tergelak jek sebab seronok sangat dapat input yang banyak.

Alhamdulillah sebab tesis aku bakal berjalan ngan lancar. Tak sabar lak nak menunggu temujanji yang berikutnya. Kepada Datuk Aziz, terima kasih yang tak terhingga aku ucapkan sebab membantu aku. Tanpa tunjuk ajar n nasihat beliau, tentu aku xkan bley buat tesis ini ngan baik...

p/s:gambar2 akan diupload pada entry akan datang...:)



pikir-pikirkanlah....:)


4 comments:

niesz said...

gud luck.. :)

bunga_lily_pink said...

mcm besh je!! nway, gdluck ye kamu....sbb kamu pny tesis pn superb...=)

ilham_un said...

thanks buat kamu berdua..doakan yang terbaik..:)

bantalbucuk said...

wah..bestnye wat tesis pasal tokoh..nway gud luck..! =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

cinta (1) contest (4) family (18) food (1) freindz (10) holiday (4) kehidupan (76) kenangan (47) kesihatan (1) lucu (1) mood (33) music (1) picture (15) sahabat (2) segmen B.A (16) study (2) video (6)

semekar nyanyian