Followers

Daisypath Friendship tickers

Daisypath Friendship tickers

Sunday, January 16, 2011

BEN ASHAARI : CINTA MONYETKU

Assalamualaikum w.b.t


Jom-jom sape nak join segmen BEN ASHAARI : CINTA MONYETKU. Mesti terkejut beruk kan adik beradik monyet bila tengok n baca segmen en.ben kali nie. Aku pon pikiaq 10 x, tapi best gak. Yela, bukan dia tau pon blog aku nie.hahahah. So nak tau lebey lanjut cam biasa pi kat sini k...:)

Kisah aku agak panjang n Kisah Cinta Monyet aku macam aku syok sendiri la kot.hahaha. Tapi nak buat camne da memang aku suka gla kat mamat nie. Aku kenal mamat nie waktu aku pom 1 lagi. Tapi masa tue aku duk class depan n dia duk class belakang (cewah budjet aku budak pandai la)hahaha. So aku x layan la,tapi aku suka usha dia sebab dia lain dari yang lain. Aku suka Tang rambut dia yang kerinting tue. Tapi bukan ala2 elycat k.hehehhe.

Nak di jadikan cerita akhirnya aku ngan mamat nie seclass waktu pom 3. Punyala dia belajar betol2 sampai berapa tangga tue dia lompat nak bg seclass ngan aku. Jodoh aku kot...:)Aku excited gila bila tau dia seclass. Tapi dia bukan tau pon aku suka kat dia, tambahan lg aku waktu tue agak kasar, ala2 boyish n selekeh so dia pon x pandang.hahahaha, sakit ati kan!!! Tapi xley salahkan dia dan aku lak bersikap selamba badak. Yang penting aku suka tengok muka dia sebab mamat nie putih, dan sesuaila ngan rambut kinting n muka nerd dia. atoi,,,comellaaa...

Aku minat kat dia dalam diam sampaila aku dapat tahu dia suka kat sorang dak pempuan nie. Budak pempuan yang dia minat tue se-class ngan aku. Budak pempuan tue anak owang kaya n feminim la. Nak banding ngan aku cam langit ngan bumi.hahahhaa. Yang paling aku sedey bila last class waktu pom 3 tue, mamat tue ley kasi bunga n bergambar ngan budak pempuan tue.Uwaaaaaaaaaaa,aku sedey gla.hahahaha.Tapi lam ati jek, sebab aku x suka bgtau kat orang lain. Waktu tue aku frust gla la...

Naik pom 4 mamat nie ngan aku berpisah class. Aku class akaun dia class sains. Memang mamat nie jadi pandai tiba2 lak. Aku yang pemalas nie putih mata jela... Waktu tue aku da x berapa nak usha dia da..kiranya lam frust lagi la. Aku pon da tak amik tau pasal dia ngan budak pempuan tue sebab budak pempuan tue tukar sekolah(lega.hahahah,ketawa jahat.)

Sampai waktu pom 5 kami ditemukan lagi di hostel. Waktu pom 4 dia duk umah. Bila naik pom 5 kami sama2 duk hostel sebab nak exam spm. Waktu tue aku rasa cam tiba2 perasaan tue muncul balik. Bila dipikirkan,macam xde orang lain kan, tapi entahla,hati n perasaan mana ley paksa. Satu hari kawan2 aku cabar aku col dia sebab macam mane entah salah sorang dari member aku dapat tangkap feeling aku kat mamat nie. Aku kantoi sebab satu ari, aku nangis bila nampak mamat nie jumpa balik dak pempuan yang dia minat nie kat kantin sekolah. Waktu tue budak pempuan tue datang melawat sekolah la kononya. Lagipon kazen dia still lg sekolah kat stu. Kiranya jejak kasih la. Aku plak...Punyalah sayu hati sampai tiba2 tangkap leleh. Memang kawan2 aku terkejut la nthen aku ceritalah aku da lama tangkap syok kat mamat tue.

Sambung balik cerita aku col dia...Cam perigi cari timba kan. Tapi waktu tue aku tak pikir lak.hahaha. Yang aku tau aku col dia sebab member2 aku cabar.(aku pantang dicabar k) Nasibla waktu aku col dia layan ngan baik.hahahah. Punyala suka waktu tue walau mamat tue tak tau aku tangkap feeling ngan dia.

Waktu besday dia aku pernah bagi sekeping kad aku tulis lagu arwah Sudirman " Nilai Cintamu" Aku simpan gambar dia ngan aku waktu jamuan masa aku pom 3 dulu, gambar kami pergi dinner kat hotel waktu pom 5 dulu, gambar dia kat makmal sains(waktu nie kawan aku olong amikkan demi aku). Gila kan cinta monyet aku.hahahahah.

Akhirnya aku ngan dia berpisah terus selepas abis sekolah. Dia sambung pom 6 sekolah lain begitu jugak ngan aku. Dia berjaya ngan cemerlang n sambung terus U. Aku terkandas n terus keje. Berita tentang dia terus sepi selepas aku berpindah ke negeri lain.

Selang beberapa taun kisah mamat nie luput dalam ingatan aku, akhirnya dia muncul kembali didalam.......tada..PESBOK. Terkejut aku bila dia add n tegur aku. Pergh..bertambah kacak kot.hahahaha. Dia langsung x kenal aku. Entah apa yang kurang or terlebih kat muka aku pon tak tau la.Kami pon berborak panjang n berceritalah kenapa lama menyepi. Rupanya dia dulu belajar sama ngan U yang aku belajar sekarang(aku lambat ckit masuk pada dia la)Taun last die keluar aku baru masuk.Jodoh yang xde kan....hahahahahhaa.

Sekarang dia still lagi belajar n aku jugak masih belajar. Aku pon x pernah la bukak cerita aku suka kat dia dulu. Yang aku tau dia masih lagi solo n aku pon solo kot.hahahahaha. Perasaan aku pada dia da xde. Nama cinta monyet. Apa yang penting, aku gembira tengok dia da berjaya. Aku jugak doakan dia akn berjumpa ngan insan yang mencintai dia dan hidup dalam lindungan rahmat Allah swt.

Begitulah Kesudahan kisah Cinta Monyet aku yang x kesampaian sebab aku terlalu memendam rasa. Salah aku juga tak tunjuk n bgtau.Ish mana ley bgtau, aku kan pemalu.hahahaha.

Kepada yang diluar sana yang sedang hangat bercinta, sama-samalah kita menjaga batas-batas dalam percintaan. Cintailah Allah swt terlebih dahulu sebelum kita mencari cinta sesama manusia.Semoga kita sama-sama dalam keredhaan-Nya.Amin.


Nilai Cinta Mu

Pernah dulu kufikirkan
Tanpa cinta tak mengapa
Bila kau pergi kurasakan
Sunyinya dihati
Baru kini kutahu
Nilai cintamu

Kurenungi gambarmu
Kubaca surat surat mu
Namun pedihnya kuterasa
Tanpa kau bersama
Kuharap dikau pun
Begitu jua

Kini aku mengerti
Hanya engkau pelita hati
Semua yang kau korbankan
Hanyalah untukku
Akan tetapku kenang
Kasihmu terhadap diriku
Janji untuk bersama
Sehidup dan semati

Andainya kau kembali
Kan ku curahkan rasa hati
Akan aku buktikan
Cintaku yang suci
Berikan ku harapan
Untuk bersamamu semula
Akan aku buktikan
Nilai cintaku...


Fikir-Fikirkanlah.......:)

2 comments:

Mainur Hasnah said...

ni bukan cinta monyet ni..cm serius je... hope awk dpt lg baik dr dy... atau itu memang jodoh korg... :)

ilham_un said...

hahahha...nie cinta monyet la mainur sebab sya syok kat dia sorang2.dia bukan tau pon.biasala zaman sekolah...insya"allah.jodoh ajal maut ditangan Allah..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

cinta (1) contest (4) family (18) food (1) freindz (10) holiday (4) kehidupan (76) kenangan (47) kesihatan (1) lucu (1) mood (33) music (1) picture (15) sahabat (2) segmen B.A (16) study (2) video (6)

semekar nyanyian